Ραπανάκης Ιωάννης

Ραπανάκης Ιωάννης

Επιστημ. Υπεύθυνος, Εργοθεραπευτής

Βιογραφικό

Ο Ιωάννης Ραπανάκης ολοκλήρωσε τις τετραετείς σπουδές του στο Τμήμα Εργοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών το 2008 και έκτοτε είναι εγγεγραμμένο μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών (Π.Σ.Ε.)

Μέχρι και σήμερα έχει κλινική εμπειρία σε παιδιά και εφήβους ποικίλων διαγνωστικών ομάδων όπως: διαταραχές του αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ), διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ), διαταραχές αισθητηριακής επεξεργασίας, μαθησιακές δυσκολίες, γραφοκινητικές δυσκολίες, διαταραχές του συντονισμού των κινήσεων, νοητική υστέρηση και διάφορα αναπτυξιακά σύνδρομα.

Έχει εργασθεί ως μέλος διεπιστημονικής ομάδας επί 11 συνεχή χρόνια σε κοινωφελές Ίδρυμα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο τμήμα πρώιμης παρέμβασης. Τα τελευταία δύο (2) χρόνια πέρα από το κλινικό του ρόλο είχε αναλάβει καθήκοντα ως Υπεύθυνος του τμήματος Εργοθεραπείας του πλαισίου.

Παράλληλα έχει εργαστεί σε ιδιωτικές κλινικές διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης και σε κατ’ οίκον θεραπείες στην Αθήνα σε παιδιά και νέους με αναπτυξιακές διαταραχές.

Από το 2018 παραδίδει ατομικές εκπαιδευτικές/ εποπτικές συνεδρίες σε νέους θεραπευτές ενώ το ακαδημαϊκό έτος 2020- 2021 συνεργάστηκε με Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην θέση του Υπευθύνου προγράμματος Εργοθεραπείας και του καθηγητή σε προπτυχιακούς φοιτητές.

Έχει υπάρξει ομιλητής σε συνέδρια /ημερίδες και παράλληλα με την επαγγελματική του πορεία έχει παρακολουθήσει ημερίδες, συνέδρια και μετεκπαιδευτικά σεμινάρια βασιζόμενα σε επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους θεραπείας.

Τα τελευταία τρία χρόνια διαμένει μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι επιστημονικός υπεύθυνος του Παιδιατρικού Θεραπευτικού Κέντρου «Ιχνηλάτης».