Δαλαμπέκη Ελένη

Δαλαμπέκη Ελένη

Λογοθεραπεύτρια

Βιογραφικό

Είναι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων σχετικά με την θεραπευτική παρέμβαση παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές όπως η Εντατική Αλληλεπίδραση (Intensive Interaction) και η Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (Applied Behavior Analysis – ABA).

Επιπλέον, διαθέτει πιστοποίηση στη μέθοδο στοματοπροσωπικής θεραπείας «A three part treatment plan for Oral Placement Therapy» και έχει εκπαιδευτεί στην χορήγηση ποικίλων αξιολογητικών εργαλείων όπως ενδεικτικά το Εργαλείου Διεπιστημονικής Ομάδας Για Την Αξιολόγηση Του Επιπέδου Λειτουργικότητας Παιδιού Στο Φάσμα Του Αυτισμού (ΕΔΑΛΦΑ) και του Πρωτοκόλλου Λογοπεδικής Αξιολόγησης Σχολικής Ηλικίας (ΠΛΑΣΗ).

Επιμορφώνεται διαρκώς παρακολουθώντας σεμινάρια εξειδίκευσης και εκπαίδευσης σε νέες μεθόδους αποκατάστασης των διαταραχών επικοινωνίας, λόγου και ομιλίας.

Εργάζεται ως Λογοθεραπεύτρια σε κέντρα ειδικής αγωγής με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με διαταραχές λόγου/ομιλίας κι άλλες νευροαναπτυξιακές διαταραχές. Παράλληλα, εργάζεται σε δημόσια σχολεία υποστηρίζοντας την ένταξη μαθητών στο σχολικό περιβάλλον.